Компанија Silverex

Kомпанијата Silverex настанала благодарејќи на корејскиот научник Young Choi  кој после долгогодишно лабораторско истражување и испитување, користејќи се со модерна технологија, успеал да произведе микро сребро со највисок квалитет. доаѓајќи до сознание за среброто, како еден од нафункционалните метали со антибактериско и стерилизациско делување, Choi, го патентирал своето откритие а со тоа и службено го втемелил Silverex - брендот.


За да ја почувствуваат можноста на позитивното делување на среброто, пошиток круг на луѓе,Choi набрзо во Кореа почнал со широко производство на арикли и уреди кој содржат 99,99% чисто сребро. Во целата низа на производи, прв настанал спрејот а следел и тушот. Колекцијата од која денес се состои Silverex брендот расте секој ден. Моментално е во фаза производството на уште неколку изуми, од кои наскоро ќе ги види и македонскиот пазар.

Компанијата свое седиште има во јужно корескиот град Inchenon, вработени се 100 особи а покажува и елементи на експанзија благодарејќи на одличната продажба на Silverex производите ширум светот. Всушност, Silverex брендот благодарејќи на корејскиот изумител веќе е неколку години неизоставен дел на пазарите во Северна и Јужна Америка, југоисточна Азија како и западна и источна Европа.