Употреба на производите RSS

Заштита на забното месо

Заштита на забното месо

Silverex 15/09/2019 0
Стручњаците тврдат дека усната празнина и забното месо се едно од најделикатните подрачја, и се важен фактор во одржувањето на комплетното човеково здравје. Затоа, воспалението на забното месо, познато и како гингивитис, притоа е и голем проблем.Дури 80% од децата заболуваат од гингивитис, а возрасн...
Прочитај повеќе
Оштетена коса и перут

Оштетена коса и перут

Silverex 15/09/2018 0
Како и кај кожата, состојбата во која се наоѓа вашата коса, најдобро ќе покаже каков ви е внатрешниот склад и на кој здравствен степен се наоѓате. Понекогаш и најскапите препарати не се доволно делотворни кога сакаме косата да ја доведеме во првобитна блескава состојба.Лошата исхрана, неповолните кл...
Прочитај повеќе
Чувствителна детска кожа

Чувствителна детска кожа

Silverex 15/09/2018 0
Грижата за најмладите, е наша најважна должност и треба да ја претвориме во задоволство. Да почнеме со нивната ослетлива кожа која заслужува најдобра можна нега. Само со секојдневна правилна нега и квалитетна нега можат да се спречат надразнувањата, црвенилото, осипи, алергии и лупење на кожата.Конт...
Прочитај повеќе
Кожата на лицето

Кожата на лицето

Silverex 15/09/2018 0
Црвенило, перутење, иритации, чешање... Ова се чести состојби на вашето лице?Добра вест е дека оваа состојба може да се ублажи или наполно да се избегне со правилна нега. Перутење и лупење на кожата пропратено со црвенило може да биде симптом на себореичен дерматитис а често се манивфестира на кожат...
Прочитај повеќе
Габични инфекции на кожата

Габични инфекции на кожата

Silverex 15/09/2018 0
Кожните габички, се чест проблем. Тие не предизвикуваат поголеми проблеми, но потребно е да бидат квалитетно третирани за да се спречи понатамошно ширење на инфекции.Доколку не се третираат на соодветен начин, можат да доведат до трајни последици на зафатените подрачја. Габични инфекции најчесто се ...
Прочитај повеќе
Акни и бубулици

Акни и бубулици

Silverex 15/09/2018 0
Акните и бубулиците се мошне непријатни проблеми кои често не спречуваат да заблескаме со својата убавина. Челото, образите, брадата, грбот, градите, рамениците и надлактиците се места на кои акните најповеќе излегуваат. Имајќи во предвид дека е збор за најистакнатите делови од телото, разбирлива е ...
Прочитај повеќе