Чувствителна детска кожа

Објавено од Silverex 15/09/2014 3 Коментар(и) Употреба на производите,

Грижата за најмладите, е наша најважна должност и треба да ја претвориме во задоволство. Да почнеме со нивната ослетлива кожа која заслужува најдобра можна нега. 

Само со секојдневна правилна нега и квалитетна нега можат да се спречат надразнувањата, црвенилото, осипи, алергии и лупење на кожата.

Контактот на детската кожа со урината и столицата, скоро кај секое бебе резултира со пеленска алергија која го карактеризира црвена кожа, перутење на кожата, дури и ранички во подрачјето на пелените. За среќа и оваа непријатност е една многуте која може да се отстрани со употреба на Silverex спрејот кој максимално ќе ја заштити детската кожа која е дури пет пати потенка од кожата на возрасна особа. Поради тенкиот површински слој на детската кожа, неретко се појавуваат и меурчиња кои се претворуваат во мали ранички по телото.

Употребата на Silverex спрејот и тушот, помагаат за смирување на иритираната детска кожа и и даваат природна мекост.