Кожата на лицето

Објавено од Silverex 15/09/2014 2 Коментар(и) Употреба на производите,

Црвенило, перутење, иритации, чешање... Ова се чести состојби на вашето лице?

Добра вест е дека оваа состојба може да се ублажи или наполно да се избегне со правилна нега. Перутење и лупење на кожата пропратено со црвенило може да биде симптом на себореичен дерматитис а често се манивфестира на кожата околу носот, на подрачјето на чечото над носот или подрачјето на брадата. но тоа може да биде и нормална појава на кожата, таканаречена десквамација, односно отфрлање на горните слоеви на кожата - мртви клетки од епидермот во ситни лушпи кои константно се надоместуваат со нови клетки. кога е во прашање перутењето на кожата, потребно е внимателно да се избираат производи со природни состојки, бидејќи козметичките производи често содржат агресивни состојки кои само можат да ја влошат состојбата на кожата на лицето. Silverex Exclusive кремата, за лице, се потпира на природни состојки како што се Shea - маслацот, маслиновото масло и среброто, кои директно влијаат на перутењето на кожата. 

Кремата ќе го заштити липидниот слој на кожата и ќе го регенерира нејзиниот оштетен површински слој. Silverex кремата користете ја на сабајле и навечер.