Заштита на забното месо

Објавено од Silverex 15/09/2014 4 Коментар(и) Употреба на производите,

Стручњаците тврдат дека усната празнина и забното месо се едно од најделикатните подрачја, и се важен фактор во одржувањето на комплетното човеково здравје. Затоа, воспалението на забното месо, познато и како гингивитис, притоа е и голем проблем.

Дури 80% од децата заболуваат од гингивитис, а возрасните се зафатени во уште поголема мера. Има повеќе видови на гингивитис, и сите ги одликува, лошо прогресивно дејство на усната празнина, која почнува да се расипува поради оваа болест дури во раната животна доба. 

Бактериските наслаги и не доволната грижа за усната празнина се први причинители за воспаление на забното месо. Тогаш забното месо е потечено, болно и крвари на најмал допир, понекогаш и спонтано. Искуствата на корисниците покажува дека со нашиот Silverex спреј е можно да се превенира појавата на гингивитис. 

Доколку веќе ви е дијагностивциран, без размислување користете го Silverex спрејот и симптомите ќе станата помалку изразени, а воспалението со време ќе го снема. Секојдневно користете го Silverex спрејот, на тој начин што ќе и дозволите на сребрената вода да делува три минути во усната празнина. Тоа ќе превенира разни воспалениа и проблеми кои се појавуваат во усната празнина